17 januari 2009 - Arlene's Grocery - New York

New York, The Big Apple. Iedere artiest droomt ervan om hier succes te hebben. En The Royalties is dat gelukt! In underground kroeg Arlene's Grocery (Stanton Street 95, NY) speelden zij voor een dolenthousiast en internationaal publiek van EMBA graduates van Columbia University en London Business School. Na een strak Blues Brothers intro speelde de band, gehuld in zwart en oranje (al snel te warm voor Eric...), vol overgave en in een hoog tempo vele bekende covers. Gastspeler Scott Estil wist de stemming nog extra te verhogen met zijn op het publiek toegesneden teksten. Toen de tweede set uit de startblokken knalde ("Where did you get those T-shirts!?!") ging de zaal helemaal los. Via een eighties medley en andere toppers van The Royalties werd toegewerkt naar een spetterende finale: gastzangeres Shruti Joshi paste perfect in de Grease medley. Een toegift kon dan ook niet uitblijven. Alles in het optreden wees op jarenlange oefening, fine-tuning en verbetering. Het resultaat was dan ook het absolute hoogtepunt in het bestaan van The Royalties. En daarmee ook een perfect "The End".

Sander

Thank you so much for your band’s performance on Saturday! Everyone really enjoyed the show and it was wonderful to have a personal (class) touch on the final celebrations!!

Shoshana

It was fantastic seeing you in action Saturday night - your band was great!!!

Betsy


13 december 2008 - Studio De Veste - Leiden

Het was geweldig gisteren avond echt heel leuk! Carla vond het ook erg leuk we hebben lekker gedanst en lol gemaakt. Trouwens wat een leuke T-shirts hadden jullie tijdens de tweede set echt gaaf. Nu op voor New York.

Carolien

Ik heb je heel even aan het begin van de avond gehoord. Het klonk erg goed. Jammer dat jullie uit elkaar gaan. Succes in de big Apple en wellicht tot ziens!

Walter

t was super!!!!!!! echt heeeeeeerlijke muziek! ik heb onwijs genoten! ja, jullie kunnen echt niet zomaar stoppen met de band!!!! zonde!!!!

Michelle


28 maart 2008 - Café De Tregter - Leiden

"Ik wilde jullie nog even laten weten dat ik het erg naar mijn zin heb gehad afgelopen vrijdag. Ik vond de band hartstikke leuk, het was heel gezellig. Als ze nog eens in de buurt optreden wil je het dan nog eens doorgeven. Rob (mijn Rob) houdt ook erg van deze muziek, dus ik vind het wel leuk om nog eens samen met hem te gaan kijken."

Nathalie


1 september 2007 - Cafe De Meester / Don Bosco - Zoeterwoude

Recensie

"Als Elvis-fan waren mijn verwachtingen voor jullie optreden bij “De Meester” hoog gespannen. Echter niet ten onrechte want THE KING leek echt even terug. Het plezier spatte weer van het optreden af en ik was verbaasd over het grote reportoire dat jullie “even” voor dit speciale optreden hebben samengesteld, heel knap gedaan! Ik vroeg me nog wel af of jullie de royalties hebben betaald aan de nabestaanden van Elvis?"

Ed van Gijzen over ons optreden tijdens het Zoeterwouds Open

Persbericht: 'The Royalties' and The King

The King is dead, long live the King! Precies dertig jaar en twee weken na zijn vermeende dood eren 'The Royalties' Elvis Presley met een half uur durende show van zijn beste nummers. Als in zijn beste dagen zal Elvis-the-Pelvis in topvorm zijn soepele heupbewegingen laten zien en zijn zoetgevooisde stem laten horen.

Van See See Rider, via Hound Dog en A Little Less Conversation naar sluitstuk Can't Help Falling in Love, de zeven muzikanten van 'The Royalties' (Zoeterwoude, 1995) wekken The King tot leven! Tien nummers in dertig minuten, daar draaide de meester zelf zijn hand ook niet voor om. Gitaarsolo's van de gitarist die het allemaal live heeft meegemaakt, begeleid door de uitgekiende blazersarrangementen van de Familie van der Zande en Co, met als stralend middelpunt uiteraard The Pelvis himself. Spektakel voor klein en groot. Stardom van begin jaren 70 op zijn best! Piet-Hein van der Ploeg van 'The Royalties': "als entertainer was Elvis een absoluut fenomeen. Zijn optreden in Hawaii in 1973, toen het afglijden eigenlijk al begonnen was, is een hoogtepunt in muziek- en entertainmentgeschiedenis. Om hier deel van uit te maken dertig jaar na zijn dood geeft me koude rillingen..." Een must dus voor elke liefhebber van muziek en show!

Het optreden van The Royalties and The King vindt plaats op 1 september 2007 en is onderdeel van het jaarlijkse Open Podium in Café de Meester en Don Bosco, Zuidbuurtseweg 57 in Zoeterwoude. Het Open Podium begint om 19:30, 'The Royalties' beklimmen het podium om 22:00 uur. Nieuwsgierig? Kom kijken!

Setlijst

Also Sprach Zarathustra   See See Rider   Burning Love   Return to sender
Devil in disguise   Don't be cruel   All shook up   Surrender
Hound Dog   Suspicious minds   A little less conversation   Can't help falling in love
See See Rider

7 april 2007 - Cafe Re-Spons - Leiden

" Café de Re-Spons, zaterdag voor Pasen: mooi terrasweer, iedereen zat buiten. Je kent het wel: biertje, wijntje, zonnetje, wat wil een mens nog meer ?????

MUZIEK NATUURLIJK !!!!!

Aangekondigd stond de band "The Royalties". Nooit van gehoord ....? (dacht ik dus ook). Het was rond 5 uur, iedereen ging opeens naar binnen. "Test, test" klonk het door de mic. Ik zat nog steeds buiten. Maar tsja, om nou buiten te blijven zitten terwijl iedereen naar binnen trok, nee. Oké, ik nam mijn vermoeide zonnebenen mee naar binnen, het "donkere hol" in. Staat daar een bandje. Zanger (leuk om te zien overigens), een lieflijke zangeres (die muzikaal meer in haar mars had dan ik dacht), en nog een aantal personen (die ook veeeeeeel meer in hun mars hadden dan ik (dacht)). Het kwam hier op neer:

DEZE BAND MOET JE GEZIEN HEBBEN !!!!!!!!!!!!!

Het is niet een ordinair coverbandje die wat doet wat alle coverbands doen. Neeeeeh, het is een bandje die ontzettend goede muziek maakt en het ook nog leuk brengt met andere nummers dan andere !! De verschijning van alle bandleden is prettig tot zeer prettig ervaren en de muziek meer dan dat. Het duurde even voor het publiek in de stemming was maar wat verwacht je van een zaterdagmiddag. Maar toen het ene schaap eenmaal over de dam was.......YES, toen ging de hele tent ervoor. Gaaf !!

Niet het geëikte, gaaf, goede muziek waar ik meer van hoop te horen en te zien in Leiden e.o. (en ik heb er al heel wat gezien en gehoord en weggelopen).

Alleen de visitekaartjes waren ietwat groot (A4 formaat). Die mogen iets kleiner. Maar verder PETJE AF !!!!!!!!!!!!"

Monique


12 december 2006 - Cafe Bergsma - Easterein

Klasse gespeeld!!!

Ap de Bruin


11 november 2006 - Cafe De Oude Stoep - Vlieland

"We hebben genoten van jullie optreden in de oude stoep! ook daarna nog gezellig met elkaar gesproken en bier gedronken! We komen zeker nog een keer kijken naar een optreden van jullie."

Aafke, Annelies, Wim en Ellen

"Ik heb genoten zaterdagavond op Vlieland van jullie optreden, en met mij nog velen anderen. Ben net een beetje van mijn spierpijn af van het urenlang dansen en swingen. Geweldig idee, die thema’s uit films en series, leuk om eens achter de schermen te kijken en een praatje te maken."

Aafke


2 september 2006 - Cafe De Meester / Don Bosco - Zoeterwoude

"Ik heb erg van jullie genoten... goede muziek en een hele gave act!"

Daniëlle Wesselman over ons optreden op het Zoeterwouds Open in Café De Meester/Don Bosco

Wat een feest en wat een podiumpresentatie.

Ton van Teijlingen over ons optreden op het Zoeterwouds Open


18 augustus 2006 - Muziekcafé De Hertog - Groningen

Jullie zijn een band voor de Grote Markt, dan kunnen jullie die plat spelen.

Reinder Lanting over ons optreden in zijn Groningse MUZIEKCAFE DE HERTOG


12 maart 2005 - 3 oktober hal - Leiden

Wij, van de IJsvereniging Rijndijk / Hoge Morsch hebben afgelopen zaterdag ontzettend genoten van jullie optreden. Niet alleen musicaal maar ook in het bespelen van de zaal zijn jullie geweldig. Ook nog in korte tijd mijn verzoek nummer ingestudeerd en grandioos gespeeld. Helemaal los gegaan, voor mij het hoogtepunt van de avond. Ontzettend bedankt en ik hoop tot ziens.

Willem Kraan over ons optreden op het 76e jaarfeest van de IJssportvereniging Rijndijk / Hoge Mors


12 februari 2005 - Het Atrium - Zoetermeer

"Zonder jullie was het niet zo'n leuk feest geworden. Hardstikke bedankt."

Marina en Judith over ons optreden op hun 80e (2 * 40!) verjaardagsfeest


10 december 2004 - Café De Tregter - Leiden

"Gave band met origineel repertoir. Het enthousiasme van de band werkt aanstekelijk. Erg leuk om te zien hoe soepel de bandleden op elkaar inspelen. Bij het optreden in CAFÉ "DE TREGTER" was het volume wat aan de hoge kant. Mischien dat daardoor het publiek wat aarzelend naderbij kwam. Maar uiteindelijk konden de meesten toch niet meer stil blijven staan en was het feest compleet."

Camiel Plevier


13 september 2003 - Buitenpodium Graan en Visch - Hoofddorp

"Volgend jaar zijn jullie de hoofdact!"

Nick Nijman over ons optreden op de multi-cultidag


30 november 2002 - Antonius Zalencentrum - Leiden

"De band had een lekker geluid. Ook werden nu eens niet de standaard covers gespeeld, maar eindelijk wat origineels. Al met al dus weer een prima feestje."

Sytse Verstraten in "De Opzet" over de "Dank Je Wel, Graag Gedaan Avond"


28 mei 2002 - St Moritz / De Badmeester - Wassenaar

"We hebben een onvergetelijke dag gehad 28 mei !! Het was een geweldig leuk feest, zéker mede door jullie bijdrage !! Heel erg bedankt !!"

Saskia en Fred van der Geest over hun trouwdag